Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна,

...
 
Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна,
Коментари Харесай

Мартин и Милена или когато разликата в годините е просто подробност

 

Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна, нито ме разочарова. Просто ми беше необикновено, че това нежно момиче с дълбоки очи е на 42 години, споделя Мартин. Признавам си, първоначално беше дребен потрес за мен. Подозирах, че е по-млад, само че си мислех, че е малко по-млад, споделя обичаната му Милена.

 

Мартин е мой някогашен състудент и добър другар. Още до момента в който бяхме в университета стана татко на дребния Алекс и по този начин, с изключение на лекциите и общите ни музикални пристрастености, си имахме и още една обща тематика – децата. След като завършихме, пътищата ни се разделиха за 10 години, с цел да се пресекат неотдавна още веднъж. Оказа се, че живеем в прилежащи кооперации.  Марто беше запазил чаровната си усмивка и перфекционизма си, само че животът му се беше трансформирал – беше се разделил с първата си жена и имаше втора – очарователната Милена, с която имаха 5-годишно момиченце Ева. Станахме фамилни другари и постоянно прекарвахме уикендите дружно. Мартин и Милена бяха страхотна двойка, онази прословута химия, за която всички сме чували, при тях просто си личеше от километри. И по този начин, един ден напълно инцидентно разбрахме, че в действителност Милена е по-голяма с 15 години. Няма да си изкривявам душата – бях същински учудена. Тази жена с ослепителен взор, усмивка и фигура на момиче и този към този момент уталожен и сериозен мъж освен, че бяха съвършена двойка, само че и изглеждаха на една възраст. Една вечер, бяхме на посетители у тях и аз не сдържах любознанието си… Попитах ги за историята им, а те ми я споделиха.

Марто:  Срещнах я в миг, в който се бях разделил с майката на сина ми, бях малко отчаян от дамите и не съм търсил нова връзка.

Милена: Аз пък бях омъжена, само че бракът ни беше тотално привършен. Бяхме като съквартиранти, всеки със своя живот. Не успяхме да имаме дете и като че ли това ни отчужди доста. Аз не съм търсила връзка, само че несъмнено си мислех, че ми би трябвало смяна и че не ми харесва да живя по този метод. По това време работех в магазин за мъжки дрехи…

Марто: …а аз си търсех публично сако… Влязох в магазина, а тя беше в тил, носеше тесни джинси, а косата й беше като огън. Бях като замаян и за момент забравих защо въобще съм влезнал.

Милена: Свикнала съм мъжете да ме гледат така…имам този цвят на косата( медено рус – бел.авт.) по рождение, а от мама съм наследила хубавата  коса..

Марто( с усмивка на котарак):…а хубавото дупе се дължи на това, че спортува. Тя към момента ми се сърди, когато й кажа, че на първо време съм се влюбил в косата и дупето й. Кой мъж ще се влюби в..характера ти?

Милена: Не му обърнах внимание, зяпаше ме като влюбен малчуган. Но ми харесаха сините му очи и бръчиците от смях около тях.

После и двамата се впускат в спомени… Той я открива във фейсбук и й написа, тя изначало е студена, само че се оказва, че имат доста общи тематики. Мартин я кани на кафе. Ухажва я към една година, през която главно си пишат в месинджъра или се виждат за малко. През това време тя се разделя със брачна половинка си…

Милена: Аз съм от този вид дами, които ненавиждат двойнствения живот. Няма метод да пребивавам под един покрив с един мъж, само че да имам връзка с различен. Марто ме привличаше доста, само че му споделих, че желая първо да приключа със остарелия си живот, преди да реша какво ще върша. Е, той търпеливо ме чакаше.

Марто: Може би тъкмо това ме накара да я оценявам още повече. Хареса ми отношението й към нещата. Това, че не е повърхностна, че е честна и откровена.

Разбрали, че тя му е „ кака “ с цели 15 години на шестия месец от запознанството си.

Милена: Признавам си, първоначално беше дребен потрес за мен. Подозирах, че е по-млад, само че си мислех, че е с малко по-млад. А то се оказа, че той се е родил,  когато съм въртяла първото си гадже в гимназията. Никога не съм си падала по избран вид мъже. Имала съм връзка както с по-възрастни от мен, по този начин и с връстници. Но той изглеждаше, действаше и мислеше доста зряло. И в последна сметка си споделих – какво пък толкоз?

Мартин: Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна, нито ме разочарова. Просто ми беше необикновено, че това нежно момиче с дълбоки очи е на 42 години. Но в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай не съм усещал тази възрастова разлика. В доста връзки аз съм по-опитния и по-преживелия от двама ни, до момента в който тя постоянно ме е удивлявала с по детски чистата си непорочност.

Милена: След като осъзнах, че това е мъжът, с който желая да бъда, нещата се случиха с шеметна експедитивност. Заживяхме дружно, а аз, която след няколко несполучливи опита преди години да имам дете и се бях примирила, че може би Съдбата е решила, че това не е за мен, се оказах бременна. Сега се радваме на двете ни деца – дребната Ева и Алекс, който постоянно ни гостува, а през лятната почивка е с нас за повече.

Мартин: Няма да укривам, че част от приятелите и роднините ни реагираха много несъответстващо на връзката ни първоначално. И двамата имахме много неприятни прекарвания под формата на диалози и препоръки от „ загрижени “ за нас трети лица. В края на краищата обаче любовта ни се оказа доста по-силна и издръжлива и с времето успяхме да потвърдим, че в връзките сред мъжа и дамата няма „ правила “.

Милена: Той е всичко, за което съм мечтала. Не ме интересува мнението на хората, от дълго време съм спряла да заплащам налог „ публично мнение “. Много ми е смешно, когато прочета инцидентно някое мнение, че единствената причина някой мъж да бъде с по-възрастна жена, е финансовата полза. Възможно е и да има такива случаи, само че сходни систематизирания са неуместни.

 

Споделям историята на Марто и Милена с тяхно единодушие. А повода е, че ми се желае повече хора да схванат, че когато има същинска обич, почитание и общи полезности, нищо друго няма значение.

 

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР